Професионални курсове - "Аз мога повече"

Можете да кандидатствате за безплатни професионални курсове по схема "Аз мога повече". Различните курсове са с различна степен на Професионална квалификация и с различна продължителност на обучението. По-голямата част от курсовете се осъществяват онлайн, тъй като продължителността на курсовете е много голяма и в присъствена форма, обучението по "Аз мога повече" ще се проточи много дълго.

Приемът на документи за "Аз мога повече" беше в рамките на 15 дни и приключи ноември месец 2012. Очаква се нов прием тази година, но от Агенция по Заетостта все още не са обявили нищо официално. Броят на кандидатстващите тази година бе над 100 000 души. Бе наблюдаван огромен интерес към "Аз мога повече", но за съжаление не всички бяха одобрени, тъй като парите отпуснати от Европейския Социален Фонд, не стигнаха за всички.

Някои от Професионалните курсове от "Аз мога повече", за които имаха възможност да кандидатстват желаещите бяха Икономика и Мениджмънт, Електронна Търговия, Оперативно Счетоводство, Текстообработка, Вътрешни и Международни превози на пътници и товари, Маникюр и Педикюр и т.н.

Икономика и мениджмънт по "Аз мога повече" - курсът е с продължителност 960 часа и при успешното му завършване, курсиста получава 3-та степен на професионална квалификация. Поради големината на курса, той се предлага най-вече в Дистанционна форма.

Електронна търговия по "Аз мога повече" - обучението е 960 часа и при успешното му завършване, курсистите получават трета степен на професионална квалификация.

Оперативно счетоводство по "Аз мога повече" - този курс, както и другите два е с продължителност 960 часа и при успешното му завършване, получавате трета степен на квалификация, която е и най-високата.

Текстообработка по "Аз мога повече" е с продължителност 300 часа и обучението може да бъде присъствено или дистанционно като тук отново по-предпочитана от курсистите е Дистанционната форма на обуение по схема Аз Мога Повече.

Това са само част от курсовете, които предлагат Доставчиците на Обучение по програмата "Аз мога повече", която е част от Оперативна програма "Развитие на Човешките Ресурси".

Ако сте успели да кандидатствате за "Аз мога повече" и вече сте одобрени и получили своето Уведомление е необходимо в 30-дневен срок да си намерите Доставчик на Обучение, в противен случай, уведомлението Ви ще стане невалидно и ще пропуснете възможността за преминаване на безплатен курс.